'Wenger (71) staat mogelijk voor spectaculaire terugkeer als bondscoach'

29 juli om 12:46
Laatste update: 29 juli om 12:51

Arsène Wenger staat mogelijk voor een terugkeer op de velden. Zwitserland raakte Vladimir Petkovic deze week kwijt aan Girondins Bordeaux en is in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach uitgekomen bij de Franse legende.

Volgens de Zwitserse krant Blick is Wenger de 'heetste' kandidaat om Petkovic op te volgen. De 71-jarige Fransman is in principe beschikbaar, hoewel hij bij de FIFA in dienst is als hoofd voetbalontwikkeling. Hij spreekt vloeiend Duits, Frans en Engels en een beetje Italiaans, Spaans en Japans.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Schotland

  • logo

    Zwitserland

Le Professeur was tussen 1987 en 1994 trainer van AS Monaco, maar bereikte zijn legendarische status als manager van Arsenal. In 2018 stopte hij na 22 jaar in Londen. Daarna trainde Wenger geen club meer.

Zwitserland hoopt binnen twee weken een nieuwe bondscoach te kunnen presenteren. Wenger geldt als interessante kortetermijnoplossing, nu de Zwitsers zich de komende maanden moeten plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar. Andere kandidaten zijn Martin Schmidt, Marcel Koller, Peter Zeidler en René Weiler.

Zwitserland bereikte deze zomer de kwartfinale van het EK, waarin Spanje nipt te sterk bleek. In de achtste finales won de ploeg van Petkovic na een ongekend spektakelstuk van Frankrijk.