UEFA spreekt zich uit: Ajax krijgt waarschuwing voor 'onsportieve ballenjongen'

UEFA spreekt zich uit: Ajax krijgt waarschuwing voor 'onsportieve ballenjongen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 09:11vr 30-07-2021 om 09:11

Ajax heeft een waarschuwing gekregen voor het incident met de ballenjongen tijdens de Europa League-thuiswedstrijd tegen AS Roma van vorig seizoen. De jongen gooide een bal in het gezicht van Riccardo Calafiori.

Ajax stond met 2-1 achter in de eigen Arena en de Italianen besloten om die voorsprong te verdedigen. Er werd tijd gerekt en de ballenjongen langs de lijn besloot het leer net iets te hard richting Calafiori te gooien. Die kreeg hem in zijn gezicht en stortte theatraal ter aarde.

De UEFA besloot destijds al om een onderzoek in te stellen en is een paar maanden na het voorval tot een beslissing gekomen. In een lijvig document, waarin Ajax stelt dat het ballenjongens instrueert om de bal zo snel mogelijk terug te gooien en dat de desbetreffende jongen Calafiori niet gezien had, wordt door de Europese voetbalbond een waarschuwing uitgedeeld.

De Amsterdammers hoeven dus geen boete te betalen, maar worden wel op de vingers getikt voor 'onsportief gedrag van de ballenjongens'. Daarmee is het dossier definitief afgesloten. De volledige uitspraak en reactie van Ajax zijn in dit document van de UEFA door te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws