Gravenberch: 'Hoge transfersom goed voor Ajax, maar indirect ook voor mezelf'

Gravenberch: 'Hoge transfersom goed voor Ajax, maar indirect ook voor mezelf'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 07:05za 31-07-2021 om 07:05

Ryan Gravenberch stelde de Europese topclubs die hem deze zomer al wilden overnemen teleur, maar erkent dat volgend jaar een mooi moment kan zijn voor de volgende stap. De negentienjarige middenvelder hoopt dat Ajax daar ook garen bij spint.

"Ik speel sinds mijn achtste bij Ajax en ik ben de club dankbaar voor wat die voor mij heeft gedaan. Ajax heeft me gevormd tot wie ik nu ben en het zou mooi zijn als ik iets kan terugdoen", zegt Gravenberch in De Telegraaf. "Een hoge transfersom is goed voor de club, maar indirect ook voor mezelf. Als een club veel geld voor je betaalt, kom je toch als een grotere meneer binnen."

Het lijkt aannemelijk dat de Oranje-international aan zijn afscheidsseizoen in de Johan Cruijff Arena begint. "Ik heb een verbintenis tot de zomer van 2023 en op dit moment zijn we niet in gesprek over contractverlenging. Na dit seizoen zou het een mooi moment kunnen zijn om verder te kijken. Maar daar ben ik echt totaal niet mee bezig, omdat Ajax mijn volle focus verdient."

Gravenberch legt de lat dit seizoen een stukje hoger voor zichzelf. "Nu ik als grootste talent van de Eredivisie de Johan Cruijff Prijs heb gewonnen, ben ik talent af", laat hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel gaat Gravenberch in de toekomst opleveren?

20-30 miljoen
11%
30-40 miljoen
21%
40-50 miljoen
26%
Meer dan 50 miljoen
42%
(5282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws