Ultee haalt Wouters naar Fortuna: 'Gaat ons helpen met al zijn voetbalkennis'

Ultee haalt Wouters naar Fortuna: 'Gaat ons helpen met al zijn voetbalkennis'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 12:55za 31-07-2021 om 12:55

Jan Wouters gaat per direct aan de slag bij Fortuna Sittard. De oud-international krijgt een ondersteunende rol binnen de technische staf van coach Sjors Ultee, maken de Limburgers zaterdag bekend.

Wouters werkte in 2014 bij FC Utrecht al samen met Ultee en assistent Robby Alflen. "Jan zal zowel onze staf als spelers gaan helpen met al zijn voetbalkennis", licht de hoofdtrainer van Fortuna toe op de clubsite. "Hij neemt een berg aan ervaring op topniveau met zich mee, als speler en als trainer. Dat we met Fortuna Sittard gebruik kunnen gaan maken van zijn kennis is van enorme toegevoegde waarde voor ons."

Wouters speelde in zijn actieve carrière ruim 450 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan het leeuwendeel voor FC Utrecht en Ajax. Tevens kwam de oud-verdediger zeventig maal in actie voor het Nederlands Elftal, waarmee hij in 1988 Europees kampioen werd. Na zijn carrière was hij eind jaren negentig hoofdtrainer van Ajax en vervolgens assistent bij Rangers en PSV. Tussendoor stond hij bondscoach Dick Advocaat bij tijdens het EK 2004.

Tussen 2009 en 2014 keerde Wouters terug in de Domstad als assistent en hoofdtrainer. Na een uitstapje bij Kasimpasa was hij van 2015 tot 2018 de assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws