Ajax moet Antony langer missen: Brazilië naar halve finale Olympische Spelen

31-07-2021 13:56
76

Brazilië kreeg het tegen Egypte niet cadeau, maar Antony staat met de Zuid-Amerikanen in de halve finale van de Olympische Spelen. Ajax is zijn aanvaller daardoor nog wat langer kwijt.

Antony begon zaterdag opnieuw in de basis bij Brazilië, dat na 37 minuten op voorsprong kwam. Hertha BSC-smaakmaker Matheus Cunha scoorde op aangeven van Richarlison. De rechtsbuiten van Ajax werd na een uur spelen - met een gele kaart op zak - vervangen. Hij zag vanaf de bank dat het bij 1-0 bleef, waardoor de Brazilianen nog op koers liggen om de olympische titel te verdedigen. In de halve finale wacht een treffen met Zuid-Korea of Mexico.

Ook Spanje bereikte met veel pijn en moeite de halve eindstrijd. Ivoorkust werd met 5-3 verslagen. Manchester United-verdediger Eric Bailly zette de Afrikanen op voorsprong, maar Dani Olmo trok de stand gelijk. In blessuretijd leek Max-Alain Gradel de Spanjaarden zelfs uit te schakelen: 1-2. Niets was echter minder waar. Stormram Rafa Mir maakte in extremis gelijk. In de verlenging maakten Mikel Oyarzabal en nog tweemaal Mir vervolgens het verschil.

Spanje neemt het bij de laatste vier op tegen Japan. Het gastland, met PSV'er Ritsu Doan in de basis, had de hele wedstrijd de overhand tegen Nieuw-Zeeland, maar pakte pas na strafschoppen de winst. Na 120 minuten stond het nog 0-0.