Ajax valt terug na bliksemstart tegen RB Leipzig: weer remise tegen Duitse topclub

31-07-2021 17:48
171

Ajax heeft in zijn één na laatste oefenwedstrijd opnieuw gelijkgespeeld tegen een Bundesliga-topclub: één week na de 2-2 tegen Bayern München werd het 1-1 tegen RB Leipzig. Dusan Tadic had voor de razendsnelle openingstreffer gezorgd, maar Ajax kon niet doordrukken en Christopher Nkunku legde kort na rust de 1-1 eindstand vast.

De wedstrijd in het Oostenrijkse Grödig werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis van het verongelukte Ajax-talent Noah Gesser (16). Niet lang daarna viel de eerste treffer van de wedstrijd. Noussair Mazraoui speelde hard in op Tadic, die de bal gedecideerd voorbij Péter Gulácsi schoot: 0-1.

Die vroege openingstreffer bleek echter niet de aanzet tot een dominante eerste helft van Ajax. Alexander Sörloth, ex-FC Groningen, loste vlak na de openingstreffer een eerste waarschuwingsschot en Ajax kwam slechts sporadisch van de eigen helft af. In het begin van de tweede helft – trainer Erik ten Hag had Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Davy Klaassen en Sébastien Haller halverwege gewisseld en zag Noussair Mazraoui vlak daarna uitvallen – viel de niet geheel onverwachte 1-1. Nkunku werd gevonden door Amadou Haidara, omspeelde Maarten Stekelenburg en schoof de bal in het net.

Sörloth liet nog een grote kans liggen, waardoor meer schade Ajax bespaard bleef. De Amsterdammers oefenen woensdag nog tegen Leeds United, de laatste tegenstander van het voorseizoen. Op 7 augustus wordt het seizoen officieel afgetrapt met de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV.