De Jong en Memphis nemen Barcelona bij de hand en boeken oefenzege bij Stuttgart

31-07-2021 20:45
39

FC Barcelona heeft, met Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis, een 0-3 oefenzege op VfB Stuttgart geboekt. Het Nederlandse duo was nadrukkelijk betrokken bij de openingsgoal, terwijl Memphis ook een rol had bij de 0-2.

Bij Barcelona koos trainer Ronald Koeman, net als in de vorige oefenduels, voor een mix tussen spelers uit het eerste elftal en de jeugd. Naast Memphis en De Jong konden onder meer Sergiño Dest, Gerard Piqué en Antoine Griezmann rekenen op een basisplek in Stuttgart.

In de 21ste minuut opende Memphis de score. De 27-jarige aanvaller werd door De Jong met een prachtige crosspass aangespeeld. Memphis nam de bal vervolgens goed aan, waarna hij bekeken afrondde: 0-1. Een kwartier later verdubbelde Barça de score. Opnieuw had Memphis een belangrijke rol bij de treffer: De Oranje-international gaf de bal op fraaie wijze mee aan Griezmann, die vervolgens de assist gaf op de scorende Yusuf Demir.

De 0-2 stand stond ook bij rust op het scorebord. In de 73ste minuut maakte Riqui Puig er nog 0-3 van voor Barcelona, door de bal via de paal achter doelman Fabian Bredlow te schieten. Dat was tevens de einduitslag. De Jong en Memphis maakten allebei niet de negentig minuten vol: de middenvelder uit Arkel werd in de 61ste minuut gewisseld door Koeman, terwijl Memphis het veld in de 79ste minuut verliet.