FC Utrecht oefent op één dag in Duitsland én in Galgenwaard: Natuurlijk kan dat

FC Utrecht oefent op één dag in Duitsland én in Galgenwaard: "Natuurlijk kan dat"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 16:45zo 01-08-2021 om 16:45

FC Utrecht heeft een drukke zaterdag achter de rug. De ene helft van de selectie oefende 's middags in Duitsland tegen VfL Bochum, de andere helft speelde 's avonds in De Galgenwaard tegen het Italiaanse Venezia: trainer René Hake vond de 'dubbele agenda' niet meer dan logisch.

FC Utrecht heeft nog twee weken de tijd om toe te leven naar de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta. Hake wil al zijn spelers zo fit mogelijk houden. "Natuurlijk kan dat, dat hebben we toch ook gedaan?", laat hij weten aan RTV Utrecht. "In deze fase van de voorbereiding moeten alle spelers naar de negentig minuten en dat kun je niet in één wedstrijd regelen. Als je goed telt: 22 spelers, iedereen negentig minuten laten spelen, dat lukt niet. Dus ja, dan ben je afhankelijk van of je goede tegenstanders kunt krijgen. En als het dan toevallig op dezelfde dag is, dan moet je splitsen."

De nummer zes van vorig seizoen heeft een bemoedigende oefencampagne achter de rug, met overwinningen tegen onder meer KV Mechelen (7-2), Club Brugge (4-2) en Bayer Leverkusen (5-1). Pas tijdens de afsluiter tegen Venezia werd er voor het eerst verloren. "Of we ver zijn in de voorbereiding? Dat denk ik wel. We hebben kunnen zien dat spelers het behoorlijk goed kunnen volhouden. Alleen: dat is nog niet genoeg, want uiteindelijk is het de eerste keer dat ze negentig minuten spelen. Het gaat erom hoe ze dit nu weer herstellen en hoe fris ze weer zijn richting de volgende trainingsmomenten en de volgende wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan FC Utrecht komend seizoen alsnog de top-vier bedreigen?

Ja
61%
Nee
39%
(790 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws