Bemoedigend Feyenoord-debuut van Trauner: 'Doet hij tijdens de trainingen ook'

Bemoedigend Feyenoord-debuut van Trauner: 'Doet hij tijdens de trainingen ook'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 21:14zo 01-08-2021 om 21:14

Gernot Trauner kan volgens trainer Arne Slot dit seizoen van grote waarde gaan zijn voor Feyenoord. De Oostenrijkse verdediger, die deze transferperiode overkwam van LASK Linz, wordt geprezen om zijn voetballende kwaliteiten.

Feyenoord speelde met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag en in die wedstrijd maakte Trauner zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. Na afloop was Slot bijzonder te spreken over zijn nieuwe aanwinst. "Hij is een jongen die zowel op de training als in de wedstrijd comfortabel aan de bal is", zegt hij tegenover ESPN.

Het aanvalsspel van de Stadionclub zou verbeterd moeten kunnen worden met Trauner als 'eerste opbouwer'. "Hij probeert de oplossing vooruit te zoeken", duidt de oefenmeester uit Bergentheim de kwaliteiten van de Oostenrijker. "Daarnaast is hij ook een persoonlijkheid en een ervaren speler."

De komende weken zal volgens Slot moeten blijken hoe belangrijk de stopper echt gaat worden voor Feyenoord. Hij zal in ieder geval op de plek rechts centraal achterin gaan spelen en een koppel vormen met Marcos Senesi. Dat betekent dat Leroy Fer niet meer op die voor hem onwennige positie hoeft te spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws