Breaking news

LIVE: PSV neemt initiatief over na felle start van enthousiast spelend GAE

Spelersrapport: PSV swingt er op los, Madueke de grote smaakmaker

Spelersrapport: PSV swingt er op los, Madueke de grote smaakmaker

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 21:55di 03-08-2021 om 21:55

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:44di 03-08-2021 om 23:44

PSV heeft ook tegen FC Midtjylland een overtuigende prestatie neergezet. De ploeg van coach Roger Schmidt swingt al vroeg in het seizoen. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de eerste ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League.

Joël Drommel – 6: Drommel had echt nauwelijks iets te doen, maar zijn lange ballen waren wat onzuiver. Zijn opvallendste moment was na een klein uur, toen hij wel erg enthousiast uitkwam en ploeggenoot Ramalho hoofdpijn bezorgde.

Phillipp Mwene – 7,5: Mwene liet zich kort na de aftrap verrassen, maar enige zorg was ongegrond. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak tegen Mabile. Ook in aanvallend opzicht schakelde de Oostenrijker zich in met goede loopacties, onder meer bij de goal van Madueke.

André Ramalho – 8,5: Onfeilbaar oogt Ramalho in zijn wittebroodsweken bij PSV. De Braziliaan wint al zijn duels en hij kon ook nog eens een assist bijschrijven met zijn fraaie lange bal op Götze. PSV heeft er een leider bij.

Armando Obispo – 7,5: Van plankenkoorts was totaal geen sprake bij zijn Europese debuut. Obispo speelde alsof hij al jaren meedraait bij PSV en dat is bijzonder knap op zo'n podium. Heel sterk.

Philipp Max – 7: PSV oogt bijzonder fit aan het begin van dit seizoen en Max is daar het toonbeeld van. De Duitser legt een tomeloze energie aan de dag. Hij moet nu alleen nog nét iets gelukkiger worden in zijn acties.

Marco van Ginkel – 7,5: Van Ginkel speelt alsof hij nooit geblesseerd is geweest. Hij is de smeerolie in de PSV-machine en laat andere spelers beter renderen. Daarmee vertolkt de captain een heel belangrijke rol.

Ibrahim Sangaré – 6,5: Sangaré onderschept menig gevaarlijke aanval, maar het was opvallend dat juist hij zich - met name in de openingsfase - liet uitzakken om de opbouw vorm te geven. De voorzetting van de Ivoriaan stelde teleur.

Noni Madueke – 9: Tegen Galatasaray was de Engelsman al beslissend en ook tegen de Denen brak hij de wedstrijd open met een schitterende uithaal. Wat een rendement heeft Madueke (19) nu al bij PSV. Hij was een constante plaag voor Midtjylland. Dit lijkt zijn seizoen te worden.

Mario Götze – 8: Met wat geluk tekende Götze - de loopactie en aanname waren wel prima - al voor zijn derde treffer van dit prille seizoen. Als er kansen liggen, staat de slimme Duitser op de goede plaats. Zo gaf hij ook nog een voorassist. Götze laat iedereen beter spelen.

Cody Gakpo – 7,5: Ook hij pikte zijn treffer mee na een sublieme PSV-aanval. Wat zit er een muziek in de Eindhovense voorhoede, zeker als Gakpo nog meer zijn draai gaat vinden. Maar ook nu schudt hij, net als Madueke, al met gemak zijn tegenstanders af.

Eran Zahavi – 7,5: De Israëlische spits scoorde zelf dit keer niet, maar hij gaf wel weer twee assists. De gehaaide Zahavi ontpopt zich tot de ideale teamspeler voor dit PSV. Hij wist zichzelf een kwartier voor tijd niet te belonen oog-in-oog met de Deense keeper.

Invallers
Jordan Teze – x: Kwam twintig minuten voor tijd in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Davy Pröpper – x: Kwam twintig minuten voor tijd in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Yorbe Vertessen - x: Kwam kort voor tijd in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt – 8: Natuurlijk was FC Midtjylland zwaar gehavend, maar het aanvalsspel van PSV was bij vlagen bijzonder indrukwekkend. De Duitse trainer heeft het helemaal op de rit in zijn tweede seizoen bij de Eindhovenaren, die bijzonder fit ogen. Ajax is gewaarschuwd voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws