Breaking news

LIVE: rake kopbal Van Ginkel lijkt puntenverlies in Deventer te voorkomen

Efmorfidis stopt en gooit het roer om na Ajax-, Real-, Barça- en RKC-avonturen

Efmorfidis stopt en gooit het roer om na Ajax-, Real-, Barça- en RKC-avonturen

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:14di 03-08-2021 om 23:14

James Efmorfidis heeft op 25-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn korte, maar opmerkelijke voetbalcarrière. De geboren Griek begon met RKC Waalwijk aan de voorbereiding, maar vertrok eind juli alsnog en gaat het nu over een hele andere boeg gooien.

De aanvaller wil zich nu specialiseren in het fenomeen E. "Dat houdt in dat je bomen plant, die iets teruggeven qua eten", wordt hij geciteerd door het Brabants Dagblad. "Vaak wordt de grond daar vruchtbaarder van en dat zorgt ervoor dat er meer CO2 uit de lucht gehaald wordt. De aarde wordt natuurlijk steeds warmer en op deze manier gaat de aarde weer koelen."

Het betekent dat Efmormidis' opzienbarende rondreis langs Europese voetbalclubs ten einde komt. Nadat hij als jeugdspeler uitkwam voor Ajax, Real Madrid, AEK Athene, FC Barcelona én AZ, maakte hij in eigen land zijn profdebuut bij AE Larissa. Na terugkeer in Nederland kwam Efmorfidis uit voor Almere City en RKC: hij scoorde dertien keer in 49 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden, maar bleef droog staan in zijn zeven Eredivisie-optredens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws