Breaking news

LIVE: Schmidt gooit opstelling van PSV opnieuw om voor duel met Go Ahead

Sparta stunt en komt met Okoye-nieuws: 'Hij heeft ons gelijk bewezen'

Sparta stunt en komt met Okoye-nieuws: 'Hij heeft ons gelijk bewezen'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 13:59wo 04-08-2021 om 13:59

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 14:38wo 04-08-2021 om 14:38

Sparta heeft gestunt door Maduka Okoye een nieuw contract voor maar liefst drie (!) seizoenen voor te schotelen. De gewilde doelman ziet zijn transferwaarde ineens fors omhoog schieten.

Het contract van Okoye bij Sparta liep aanvankelijk tot 2022, maar de Kasteelclub had een optie om dat contract met twee jaar te verlengen. Die is gelicht en Sparta heeft er zelfs een jaar bij weten te onderhandelen. Okoye ligt dus tot 2025 vast in Rotterdam.

Okoye staat bij veel clubs op de rader. Onder meer bij AZ, waar hij gezien wordt als mogelijke opvolger voor de naar Frankrijk vertrokken Marco Bizot. Omdat Okoye nog vier jaar vastligt bij Sparta, kan technisch directeur Henk van Stee in principe vragen wat hij wil. Naast AZ houden ook clubs uit het buitenland de situatie van Okoye nauwlettend in de gaten. De Duits-Nigeriaanse doelman heeft een sterk eerste seizoen achter de rug in Rotterdam.

"Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was", zegt Van Stee op de clubsite van Sparta. "Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk hierin bewezen. Met tien clean sheets in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij zelfs door de supporters gekozen als Speler van het Seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Okoye klaar voor een stap?

Ja
81%
Nee
19%
(1683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws