Van der Vaart in gesprek: Is een beetje rommelig, laten we het zo maar zeggen

Van der Vaart in gesprek: "Is een beetje rommelig, laten we het zo maar zeggen"

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 15:30wo 04-08-2021 om 15:30

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 16:30wo 04-08-2021 om 16:30

Rafael van der Vaart bevestigt in gesprek te zijn met het Deense Esbjerg FB, waar de geplaagde Peter Hyballa de trainer is. Van der Vaart moet een ondersteunende rol gaan krijgen in Denemarken.

Veel spelers van Esbjerg hebben het gehad met Hyballa, wiens manier van trainen en communiceren felle weerstand oproept. Van der Vaart kent zowel Hyballa en de Deense competitie en is gevraagd om in te springen. "Het is een beetje rommelig, laten we het zo maar zeggen. Ik vind Hyballa een geweldige trainer, door zijn manier van denken en enthousiasme. Maar zijn communicatie komt daar hard aan, wij zijn het gewend", zegt Van der Vaart tegen Ziggo Sport.

Een groot deel van de Esbjerg-selectie heeft zich tegen Hyballa gekeerd. "21 spelers hebben getekend, waaronder spelers en aanvoerders. Het is een beetje Deens: achter de meute aanlopen. Dat vind ik gewoon slecht. Ze hebben mij gevraagd om rust en plezier te creëren. Qua training heeft hij niet veel hulp nodig, maar het lijkt me geweldig om tussen die gasten in te staan. Een beetje meedoen en met de jonge spelers bezig zijn. Ze zitten wel in een waku, waku, zeg maar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws