Benfica vertrekt met comfortabele marge uit Moskou en treft waarschijnlijk PSV

Benfica vertrekt met comfortabele marge uit Moskou en treft waarschijnlijk PSV

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 20:52wo 04-08-2021 om 20:52

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 20:55wo 04-08-2021 om 20:55

Benfica wordt hoogstwaarschijnlijk de volgende Champions League-tegenstander van PSV. Eén dag nadat de Eindhovenaren met 3-0 van FC Midtjylland wonnen, deden ook de Portugezen goede zaken in deel één van hun tweeluik: Spartak Moskou werd in Rusland op een 0-2 nederlaag getrakteerd.

De gastheren startten zonder Quincy Promes, maar met Jorrit Hendrix en oud-NEC'er Jordan Larsson. Bij Benfica had Jan Vertonghen een basisplek gekregen. Larsson testte doelman Odysseas Vlachodimos al vroeg in de wedstrijd, maar beide ploegen bleven lange tijd in balans.

Kort na rust werd de ban alsnog gebroken. Benfica combineerde over de rechterflank en Rafa Silva kogelde de bal voorbij doelman Aleksandr Maksimenko: 0-1. Een kwartier voor tijd werd de uitgangspositie voor de return zelfs nóg beter voor O Glorioso: de ingevallen Gilberto dook op in het strafschopgebied en schoot à la Rafa Silva de 0-2 binnen.

Benfica mag dinsdagavond – tijdens PSV-FC Midtjylland – het karwei afmaken. Op 17 en 18 en op 24 en 25 augustus staan de laatste Champions League-voorrondewedstrijden op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws