Berghuis: 'Over jouw rug en heel Nederland kijkt daarin mee, soms best zwaar'

Berghuis: 'Over jouw rug en heel Nederland kijkt daarin mee, soms best zwaar'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 23:02wo 04-08-2021 om 23:02

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 23:22wo 04-08-2021 om 23:22

De kop is eraf voor Steven Berghuis, die woensdagavond zijn officieuze thuisdebuut namens Ajax heeft gemaakt. De linkspoot wilde zich niet te veel af laten leiden door alle heisa rondom zijn opzienbarende transfer.

Berghuis vond zelf dat hij goed is opgevangen, liet hij desgevraagd aan Ziggo Sport weten. "Ik moet zeggen: viel niet tegen. Maar uiteindelijk moet ik het op het veld laten zien", aldus de Apeldoorner, die nogmaals benadrukte dat hij goed heeft nagedacht over zijn transfer. "Goed de tijd nemen, met de mensen om je heen. Mijn gezin moet er natuurlijk ook achter staan, mijn ouders, mensen die al mijn hele leven voor mij belangrijk zijn."

Berghuis is altijd blijven benadrukken dat zijn keuze voor Ajax gebaseerd was op sportieve gronden: hij wil alle onrust dan ook achter zich laten. "Er wordt elke dag over gesproken: dat gaat dan over jou en je kunt er bijna niet op reageren", aldus de linkspoot. "Dat gaat allemaal over jouw rug en heel Nederland kijkt daarin mee. Soms is dat best zwaar. Maar uiteindelijk probeer je je vast te houden aan wanneer je het veld op gaat en aan de mensen met wie je werkt. En ik ben door Ajax echt fantastisch opgevangen."

Sowieso is Berghuis door nieuwe en oude ploeggenoten niet al te veel aangesproken op zijn spraakmakende transfer. "Geplaagd in de kleedkamer? Nee, helemaal niet eigenlijk. Tussen spelers zelf valt het eigenlijk best mee", klinkt het. "Ik heb echt het gevoel dat mijn nieuwe teamgenoten blij zijn dat ik er ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Berghuis bij Ajax net zo belangrijk als bij Feyenoord?

Ja
50%
Nee
50%
(4685 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws