Update: Griekse middenmoter maakt komst van Mendes Moreira bekend

Update: Griekse middenmoter maakt komst van Mendes Moreira bekend

05-08-2021 18:32 Laatste update: 06-08-2021 16:20
12

Ahmad Mendes Moreira gaat naar alle waarschijnlijkheid een transfer maken naar de Griekse competitie. Er is interesse uit de Turkse Süper Lig, maar PAS Giannina lijkt zijn nieuwe club te worden.

Mendes Moreira (26) komt over van Excelsior, waar hij uit zijn contract liep en dus vertrekt hij transfervrij uit Rotterdam. Het Griekse PAS Giannina is zeer geïnteresseerd en heeft hem een aanbieding gedaan. De club komt uit op het hoogste niveau van Griekenland. Naast PAS Giannina is er ook interesse van een aantal clubs uit Turkije.

Mendes Moreira speelde tot 2018 voor de amateurs van Kozakken Boys, waarna hij met zijn oude trainer Danny Buijs de overstap maakte naar FC Groningen. Hij werd verhuurd aan Telstar en tekende in 2019 een tweejarig contract bij Excelsior. Daar kwam hij in 53 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden tot tien doelpunten.

De middenvelder speelde in de jeugd bij VVK '68, SC Feyenoord, Excelsior '20 en Excelsior Maassluis.

Update: Ahmad Mendes Moreira heeft getekend bij PAS Giannina. De Grieken hebben zijn komst wereldkundig gemaakt en nemen hem transfervrij over van Excelsior. "Ik kijk er heel erg naar uit om voor het eerst in het buitenland te gaan spelen", liet de vleugelaanvaller weten op de website van zijn nieuwe club.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)