Doan, Nakayama en Itakura grijpen naast Olympisch brons op eigen bodem

Doan, Nakayama en Itakura grijpen naast Olympisch brons op eigen bodem

06-08-2021 13:35
18

Ritsu Doan (PSV), Yuta Nakayama (PEC Zwolle, foto) en Ko Itakura (vorig seizoen uitkomend voor FC Groningen) hebben geen medaille overgehouden aan de Olympische Spelen in hun thuisland Japan. Mexico bleek in de strijd om het brons met 3-1 te sterk voor het gastland.

Japan trad aan met Nakayama en Doan in de basis, Itakura als invaller en Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo) als aanvoerder, maar kreeg in Saitama geen poot aan de grond tegen Mexico. Sebastián Córdova benutte na een kwartier een penalty en Johan Vásquez maakte er niet veel later al 2-0 van. Alexis Vega besliste de wedstrijd na een uur definitief met zijn 3-0. De treffer van Kaoru Mitoma was slechts voor de eer en de statistieken.

Op het Olympische voetbaltoernooi zijn er nu nog vier medailles te verdelen. De vrouwen van de Verenigde Staten verzekerden zich van het brons door met vier drie van Australië te winnen: de finale van het vrouwentoernooi gaat vrijdagmiddag Nederlandse tijd tussen Zweden en Canada. De herenfinale is één dag later en gaat tussen Brazilië en Spanje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie