De Graafschap opent nieuw seizoen dramatisch met 0-3 thuisnederlaag

07-08-2021 18:20
108

De Graafschap is het seizoen begonnen zoals het vorig seizoen geëindigd is. In de eerste wedstrijd liep de ploeg van Reinier Robbemond meteen tegen de lamp: Roda JC was een maatje te groot en won met 0-3.

De Graafschap - Roda JC was een herhaling van de halve finale van de play-offs van vorig seizoen. Toen won Roda ook al en bleef De Graafschap verslagen achter. Die nederlaag is in Doetinchem nog steeds voelbaar.

Verder dan wat speldenprikjes kwam De Graafschap aanvankelijk niet, maar het aanvalsspel van Roda was niet veel beter. Rody de Boer, die vorig seizoen bij De Graafschap onder de lat stond, voorkwam na een klein kwartier de 1-0. Vlak voor rust raakte De Graafschap de lat.

Roda wist in de tweede helft snel afstand te nemen van De Graafschap en twee keer was de doelpuntenmaker Denzel Jubitana. Daardoor waren De Superboeren al min of meer verslagen, ondanks dat er nog ruim een half uur op de klok stond. Robbemond probeerde met wat wissels nog iets te forceren, maar dat lukte niet meer. Vlak voor tijd besliste Patrick Pflücke de eindstand op 0-3.