AZ geeft Torino klop en is klaar voor Eredivisie-start en Europees tweeluik

08-08-2021 20:29
76

AZ is klaar voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Alkmaarders wonnen de laatste oefenwedstrijd van hun voorbereiding met 2-1 van het Italiaanse Torino.

De middenmoter uit de Serie A trad met een sterke opstelling aan in het AFAS Stadion en kwam al binnen één minuut op voorsprong. Marko Pjaca trof doel en maakte de opdracht voor AZ daarmee een stuk moeilijker. De formatie van trainer Pascal Jansen was echter niet in de war en binnen het kwartier had Jesper Karlsson dan ook al voor 1-1 gezorgd.

Doelpunten vielen er daarna lange tijd niet. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten nieuweling Vangelis Pavlidis gerekend. De Griekse spits, die Myron Boadu moet doen vergeten in Alkmaar, maakte er vijf minuten voor tijd 2-1 van en dat bleek uiteindelijk ook de einduitslag te zijn.

AZ is dus klaar voor de competitie en het Europese tweeluik met Celtic of Jablonec. Volgende week zaterdag beginnen de Noord-Hollanders aan de Eredivisie met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk.