'Ik heb voor vier jaar getekend bij Ajax en ergens in die periode moet ik spelen'

'Ik heb voor vier jaar getekend bij Ajax en ergens in die periode moet ik spelen'

08-08-2021 22:12
51

Jay Gorter stond zondagmiddag onder de lat bij Jong Ajax in het Keuken Kampioen Divisie-treffen met ADO Den Haag (2-0 voor de Residentieclub). De keeper vindt het geen probleem dat hij nu alsnog een niveau lager speelt, terwijl Go Ahead Eagles de Eredivisie in gaat.

Ajax haalde Gorter weg uit Deventer en dat vindt hij nog steeds de juiste stap. "Voor Eagles spelen was geweldig, maar die gaan nu met een hele andere intentie in de Eredivisie spelen", zegt de lange goalie tegenover ESPN. "Die gaan voor lijfsbehoud, maar dan vind ik het eigenlijk wel lekker om mezelf te ontwikkelen in een team dat wil voetballen. Ik zit bij de beste club van Nederland en hier doorstromen naar het eerste is een betere optie."

De doelman is al volwaardig lid van de eerste selectie en heeft vier jaar de tijd om zijn doel te bereiken. "Ik ben onderdeel van Ajax 1, ben bij iedere training en wedstrijd van dat team en pak mijn minuten mee bij Jong Ajax wanneer dat kan. Het is aan mij om hard te werken en me te laten zien. Ik heb voor vier jaar getekend en in die jaren is het de bedoeling dat ik ga spelen bij het eerste. Wanneer dat gaat zijn, is aan mij."