Schmidt lijkt Pröpper in basis te zetten tegen Midtjylland: 'Een sleutelspeler'

Schmidt lijkt Pröpper in basis te zetten tegen Midtjylland: 'Een sleutelspeler'

Gepubliceerd: maandag 9 augustus 2021 om 19:06ma 09-08-2021 om 19:06

PSV speelt dinsdagavond het tweede duel met FC Midtjylland in de Champions League-kwalificatie. Het heenduel in Eindhoven werd met een 3-0 overwinning afgesloten door PSV, waardoor het uitduel een formaliteit lijkt. Trainer Roger Schmidt waakt echter voor onderschatting.

"Het staat gewoon weer 0-0", stelt de Duitse oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Vorige week merkten we dat ze fysiek sterk zijn en gevaarlijk werden bij corners en ingooien. Daar hebben ze verschillende variaties voor, dus daar moeten we voor oppassen."

Met welke namen PSV dinsdagavond zal aantreden kan Schmidt nog niet zeggen. "Ik weet nog niet wat de opstelling gaat zijn voor morgen. Ik ga vanavond nog met wat spelers praten en dan gaan we goed nadenken over de opstelling."

De kans lijkt echter groot dat Davy Pröpper aanspraak maakt op een basisplaats. De middenvelder schoof voor het persmoment aan naast trainer Roger Schmidt, wat er vaak op duidt dat de betreffende speler in de basis staat. "Davy heeft tot nu toe nog niet in de basis gestaan. Maar hij is al wel een sleutelspeler. Tijdens zijn invalbeurten liet hij direct zijn kwaliteit, mentaliteit en leiderschap zien. Als hij begint morgen, dan is dat verdiend", aldus Schmidt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Davy Pröpper verdient een basisplaats tegen FC Midtjylland

Ja
93%
Nee
7%
(1821 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws