Dost bankzitter bij Club Brugge: 'De minste van het trio De Ketelaere-Dost-Lang'

Dost bankzitter bij Club Brugge: 'De minste van het trio De Ketelaere-Dost-Lang'

Gepubliceerd: dinsdag 10 augustus 2021 om 14:46di 10-08-2021 om 14:46

Bas Dost was in januari een belangrijke aankoop voor Club Brugge in de jacht op de landstitel, maar inmiddels is de spits bankzitter bij de Belgische kampioen. Gert Verheyen ziet dat de 32-jarige Nederlander weinig aanvoer krijgt.

"Je kan Dost een beetje vergelijken met Harry Kane op het begin van het EK", zegt de Belgische analist tegen Het Nieuwsblad. "Als je geen kansen hebt, kan je ook niet scoren. En dan ben je het eerste slachtoffer als iemand uit de ploeg moet wijken."

Hoewel de oud-speler FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen nu een pas op de plaats moet maken, is er volgens Verheyen nog niets verloren. "Hij is gehaald op een moment dat Club doelpunten nodig had. Als zijn ploegmaats niet meer scoren, zal hij snel weer in de ploeg staan. Alleen moet hij er dan zelf voor zorgen dat hij beter in de wedstrijd zit."

"Dost is nu eenmaal een spits die wordt beoordeeld op doelpunten", aldus Verheyen. "Zijn die er niet, dan is hij de minste van het trio De Ketelaere-Dost-Lang. Een van de problemen is dat Club heel veel centrale spelers heeft. Als je er één moet uithalen, is het logisch dat de keuze op Dost valt."

Club Brugge betaalde in januari vier miljoen voor Dost, die in het buitenland eerder actief was bij VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en Eintracht Frankfurt. Zijn contract loopt medio 2022 af. Het is de vraag of Blauw-Zwart daarna met hem doorgaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws