Schöne (35) beëindigt twaalf jaar na debuut interlandcarrière: Gesloten boek

Schöne (35) beëindigt twaalf jaar na debuut interlandcarrière: "Gesloten boek"

Gepubliceerd: donderdag 12 augustus 2021 om 18:13do 12-08-2021 om 18:13

Lasse Schöne blijft op 51 interlands namens Denemarken staan. De 35-jarige NEC-routinier heeft besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg, laat hij donderdag weten aan de Gelderlander.

Schöne keerde aan het begin van het jaar nog terug naar Nederland, omdat hij in beeld wilde blijven bij bondscoach Kasper Hjulmand, met het oog op het EK. Die missie mislukte echter: Schöne speelde eind maart nog mee in het WK-kwalificatieduel met Moldavië, maar behoorde niet tot de selectie die uiteindelijk pas in de halve finale van het EK zou stranden. "Het pakte niet in mijn voordeel uit dat het toernooi met een jaar werd verplaatst vanwege de coronacrisis. Maar ik heb hier vrede mee. Ik ben heel blij en trots op wat ik heb bereikt", reageert hij.

Die wedstrijd tegen Moldavië - toen hij nog onder contract stond bij sc Heerenveen – blijkt namelijk zijn laatste te zijn geweest. "Het Deense elftal heb ik uit mijn hoofd gezet, dat is een gesloten boek. Ik heb er meer dan tien jaar (Schöne maakte in 2009 al zijn debuut tegen Chili, red.) bij mogen zitten. Dat kostte veel tijd, steeds weg van mijn familie. Nu kan ik de interlandperiodes lekker aan hen besteden."

De Deense controleur verruilde Heerenveen afgelopen zomer voor NEC, de club die hij tussen 2008 en 2012 al diende. Zaterdag opent hij met NEC de competitie tegen Ajax, een andere oud-werkgever: voorafgaand aan die wedstrijd zal hij – twee jaar na zijn vertrek uit Amsterdam – officieel uitgezwaaid worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws