Felle kritiek op 'niet fitte' Tannane: 'Te dik terug en totaal geen ritme'

Felle kritiek op 'niet fitte' Tannane: 'Te dik terug en totaal geen ritme'

12-08-2021 21:18
41

Ron Vlaar denkt dat het voor Vitesse beter is dat Oussama Tannane er in de return tegen het Ierse Dundalk niet bij is. De Marokkaan hoopt op een transfer en kwam niet fit terug uit de zomerstop.

Vlaar steekt zijn mening over Tannane aan tafel bij RTL 7 niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat het voor Vitesse op dit moment een zegen is", doelt hij op de afwezigheid van Tannane. "Ik vind het een fantastische speler, maar hoe hij zich nu gedraagt... Hij is niet topfit, komt te dik terug en heeft totaal geen ritme."

Dat trainer Thomas Letsch daarom kiest voor andere spelers, verbaast Vlaar niet. "Hij is niet zo goed dat hij vanuit dit standpunt zomaar even een wedstrijd beslist voor Vitesse. Maar zijn teamgenoten verwachten dat wel. Terugkomend op de wedstrijd van vorige week... Je ziet bij de andere spelers het gevoel opkomen van: hij komt erin, hij gaat het doen voor ons. Dat is er nu niet. Dus ze zullen een tandje bij gaan zetten. Daarom denk ik dat ze als team beter voor de dag gaan komen."

Er staat veel op het spel in Ierland donderdagavond: vorige week speelden Vitesse en Dundalk met 2-2 gelijk. De Arnhemmers hebben een overwinning nodig om zonder verlenging de laatste kwalificatieronde van de Conference League te bereiken.