Wéér keeperswissel bij FC Utrecht: Keuze voor Maarten nu het beste voor het team

Wéér keeperswissel bij FC Utrecht: "Keuze voor Maarten nu het beste voor het team"

13-08-2021 13:51
20

FC Utrecht liet vorig seizoen drie keepers in actie komen en kiest nu opnieuw voor een wisseling van de wacht. Maarten Paes neemt het stokje weer over van Eric Oelschlägel, heeft trainer René Hake vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Paes begon vorig seizoen als eerste keeper, raakte zijn plekje tijdelijk kwijt aan Thijmen Nijhuis – inmiddels verhuurd aan MVV – en liep medio december een hersenschudding op in het bekerduel met Ajax. Oelschlägel greep daarna zijn kans en stond zijn plek niet meer af, maar Hake heeft nu dus opnieuw voor Paes gekozen. "Het heeft lang geduurd en ze zitten dicht bij elkaar, maar we vinden dat een keuze voor Maarten nu het beste voor het team is", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

FC Utrecht speelt zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta en moet dat doen met een verre van fitte selectie. Naast Mimoun Mahi en Sander van de Streek zijn ook de langdurig geblesseerde Tommy St. Jago en Remco Balk afgehaakt. Het wegvallen van St. Jago wordt misschien nog gecompenseerd met een late inkomende transfer. "Maar eerst moeten we inschatten wanneer Tommy terug kan zijn, om van daaruit te kijken of we extern iets doen of jongens intern de voorkeur krijgen", houdt Hake nog een slag om de arm.