Het is officieel: Manchester United neemt Varane over van Real Madrid

Het is officieel: Manchester United neemt Varane over van Real Madrid

14-08-2021 13:21 Laatste update: 13:31
32

Done deal: Manchester United neemt Raphaël Varane over van Real Madrid. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar The Mancunians hebben de komst van de Franse verdediger zaterdagmiddag officieel gemaakt.

Vlak voor de competitiewedstrijd tegen Leeds United brengt United het nieuws naar buiten. Varane heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. "Manchester United is een van de meest iconische clubs ter wereld en de kans om hier te komen spelen kon ik niet afwijzen", vertelt de verdediger in een eerste reactie op de clubwebsite.

Wedden

Meer odds

"Ik wil nog veel bereiken in mijn carrière en weet dat ik ga aansluiten bij een team met geweldige spelers die wedstrijden en prijzen willen winnen", vervolgt Varane. "Ik heb met de manager gesproken en ik zie hoeveel progressie er de laatste seizoenen is geboekt. Ik ben klaar om te spelen op het hoogste niveau. Ik wil onderdeel worden van de rijke historie van deze club."

United doet geen uitspraken over de transfersom, maar verschillende Engelse media reppen over een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro. Ole Gunnar Solskjaer is tevreden met de komst van Varane. "Ik vind het geweldig dat we het voor elkaar hebben gekregen om een van de beste verdedigers ter wereld binnen te halen. Raphaël is een winnaar en we volgden hem al lange tijd. Hij is een unieke verdediger."