Sibon niet naar Ajax, maar naar Almere City: 'Het schoot niet echt op'

Sibon niet naar Ajax, maar naar Almere City: 'Het schoot niet echt op'

17-08-2021 08:08
22

Gerald Sibon wordt bij Almere City assistent van hoofdtrainer Gertjan Verbeek. De oud-prof kon echter ook aan de slag bij Ajax, maar dat 'schoot niet echt op'.

Sibon was in de veronderstelling dat hij een contract zou tekenen bij Ajax, de club die hij als speler ook al diende. "Sommige clubs uit onder meer China, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten willen jeugdvoetballers opleiden volgens de filosofie van Ajax. Het was de bedoeling dat ik iets voor Ajax in het buitenland ging doen. Dat leek me een heel mooie job. Niet op de voorgrond, maar dat hoeft van mij ook niet", zegt Sibon in gesprek met de Leeuwarder Courant

Toch werd het geen Ajax voor Sibon, maar Almere City. "Er zaten bij Ajax een paar heel interessante dingen in de pijplijn. Maar uiteindelijk schoot het niet echt op. Tegelijk wilde ik heel graag weer aan het werk."

"Ik vind het mooi om weer op het veld te staan. Ik wil de jongens en hun kwaliteiten zo snel mogelijk leren kennen. We moeten aan de bak, want Almere City heeft al een paar punten laten liggen."