FC Emmen haalt zestiende (!) versterking uit Eredivisie: huur met optie tot koop

FC Emmen haalt zestiende (!) versterking uit Eredivisie: huur met optie tot koop

17-08-2021 14:11
42

Reda Kharchouch verruilt de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen huurt de spits tot het einde van het seizoen van Sparta, met optie tot koop.

Kharchouch (25) maakt vorig jaar de overstap van Telstar naar Sparta, maar in Rotterdam kwam hij niet verder dan negentien invalbeurten. Daarin scoorde hij tweemaal. Op dit moment kampt de Kharchouch met een blessure: over zes tot acht weken kan de lange centrumspits aansluiten bij de selectie van trainer Dick Lukkien.

"Het was geen geheim dat we op zoek waren naar een ander type spits zodat we aanvallend meer opties hebben", reageert technisch manager Michel Jansen op de clubsite. "Reda heeft in de Keuken Kampioen Divisie al bewezen het net goed te vinden en ook bij Sparta was hij waardevol met zijn invalbeurten. Het is nu zaak voor hem om fit te worden en dan zo snel mogelijk aan te sluiten bij de selectie."

Emmen, dat met één punt uit twee wedstrijden slecht is begonnen aan het seizoen, versterkte zich deze zomer al met een spits: Jeredy Hilterman kwam over van FC Utrecht. Ook Jeroen Veldmate, Jeff Hardeveld, Lorenzo Burnet, Azzeddine Toufiqui, Leonel Miguel, Kyan van Dorp, Oussama El Azzouzi, Peter van Ooijen, Arnaud Luzayadio, Mitch Apau, Rui Mendes, Indy Groothuizen, Jasin Assehnoun en Michael Brouwer tekenden in Drenthe.