Felle Van Gaal komt terug op uitspraak over 'veredeld stelletje sterren' Oranje

Felle Van Gaal komt terug op uitspraak over 'veredeld stelletje sterren' Oranje

17-08-2021 15:50 Laatste update: 15:51
73

Louis van Gaal ontkent dat hij na de roemloze EK-eliminatie tegen Tsjechië (0-2) het Nederlands elftal een 'veredeld stelletje sterren' heeft genoemd. Dat hebben de media ervan gemaakt, aldus de nieuwe bondscoach.

Enkele dagen na de uitschakeling sprak Van Gaal de Oranjevrouwen toe voor hun deelname aan de Olympische Spelen. "Kijk eens naar het Europees kampioenschap heren. Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen", zei de zeventigjarige Amsterdammer.

Bij zijn eerste persconferentie in Zeist wordt Van Gaal geconfronteerd met die uitspraak. "Het zit in jouw hoofd dat ik daarmee het Nederlands elftal bedoelde", reageert hij fel. "Ja, dat zijn de media tegenwoordig. Als ik het EK benoem als het EK, dan hebben veel mensen in hun hoofd: oh, hij bedoelt het Nederlands elftal. Néé, ik bedoel het EK. Ik heb niet Oranje gezegd, ik heb niet het Nedederlands elftal gezegd."

Van Gaal beweert bij hoog en laag dat hij twee andere landen in zijn hoofd had. "Frankrijk en Portugal. En wat had jij in je hoofd?", zegt hij tegen de verslaggever. "Natuurlijk het Nederlands elftal. Kijk de beelden maar na."