Sneijder voorspelt deceptie Van Gaal: 'Dat gaat hem denk ik opbreken'

Sneijder voorspelt deceptie Van Gaal: 'Dat gaat hem denk ik opbreken'

18-08-2021 20:36 Laatste update: 21:23
71

Wesley Sneijder heeft weinig vertrouwen in een succesvol ambtstermijn van Louis van Gaal bij Oranje. De nieuwe bondscoach moet het Nederlands elftal in zeer korte tijd voorbereiden op de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Sneijder verwacht dat Van Gaal tijd tekort komt.

"Dat gaat hem denk ik opbreken", stelt Sneijder desgevraagd in de voorbeschouwing op de Champions League-wedstrijd tussen Benfica en PSV bij RTL7. "Ik denk niet dat het een succes gaat worden, ik denk dat de tijd te kort is. Hij beaamde dinsdag zelf ook dat het misschien niet het juiste moment is om in te stappen."

Sneijder reageert cynisch op het verhaal dat Van Gaal een uur lang met verschillende spelers heeft gebeld. "Er is toch geen speler die gaat zeggen dat ze niet blij zijn met zijn komst? Ik denk met name dat meneer Van Gaal vijftig minuten heeft gepraat."

De oud-international geeft aan uit eigen ervaring te spreken. "Het was toen wel een prikkel voor me, ik wilde gewoon naar het WK. Dat geldt ook voor de spelers nu. Die gaan daarom niet tegen Van Gaal zeggen: ik ben het er eigenlijk helemaal niet mee eens dat jij bondscoach wordt."