Vitesse wacht 'grote uitdaging' tegen Anderlecht: 'Geen verrassing met deze coach'

Vitesse wacht 'grote uitdaging' tegen Anderlecht: 'Geen verrassing met deze coach'

18-08-2021 22:30 Laatste update: 22:42
18

Vitesse speelt aankomende donderdag in Brussel de belangrijke uitwedstrijd tegen Anderlecht in de play-offs van de Conference League. Volgens Vitesse-trainer Thomas Letsch wacht de Arnhemmers een 'bijzonder grote uitdaging' tegen de Belgen.

"Anderlecht heeft een goed team dat individuele kwaliteiten combineert met een goede samenwerking", wordt de Duitse oefenmeester op de persconferentie geciteerd door NU.nl. "Ze zijn vooral goed in balbezit, wat geen verrassing is met een coach die jaren bij Manchester City heeft gespeeld", doelt Letsch op de 35-jarige Vincent Kompany.

Donderdag moet in Brussel de basis gelegd worden voor een seizoen met Europees voetbal. Ook op financieel gebied is dat belangrijk. Als Vitesse de groepsfase van de Conference League haalt, mag de club een bedrag van drie miljoen euro bijschrijven.

Hoewel Letsch lovend is over Anderlecht, verwacht de oefenmeester niet dat Vitesse kansloos is. "Ik denk dat het verschil uiteindelijk niet zo heel groot zal zijn. Daarom heb ik goede hoop dat we over twee wedstrijden kunnen winnen. We willen heel graag dit seizoen nog wat meer van Europa zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie