Jesus (Benfica): 'Die speler van PSV verdient credits, uitstekende goal'

Jesus (Benfica): 'Die speler van PSV verdient credits, uitstekende goal'

Gepubliceerd: donderdag 19 augustus 2021 om 07:37do 19-08-2021 om 07:37

Benfica-trainer Jorge Jesus was na afloop van de thuiswedstrijd tegen PSV vol lof over de tegenstander. Tegelijkertijd vond de ervaren oefenmeester dat zijn ploeg het aan zijn stand verplicht is om het karwei in Eindhoven af te maken.

Na ruim veertig minuten leek er niets aan de hand voor Benfica, dat in het eigen Estádio Da Luz een 2-0 voorsprong had genomen. Dankzij een tegentreffer van Cody Gakpo belooft het echter alsnog spannend te worden in het Philips Stadion. "Die speler verdient de credits, dat was een uitstekende goal", wordt Jesus geciteerd door O Jogo. "PSV is een sterk team met veel aanvallende kracht. In de eerste helft hebben we goed verdedigd en konden we toeslaan in de counter. Dat lukte in de tweede helft niet: Pizzi, Rafa Silva en Roman Yaremchuk (de drie meest vooruitgeschoven pionnen, red.) moesten veel verdedigend werk leveren en dat ging ten koste van hun frisheid."

Jesus besloot daarom twintig minuten voor tijd over te gaan tot wat analist Wesley Sneijder betitelde als het hoogtepunt van de wedstrijd: hij wisselde in één klap vier spelers, onder wie Pizzi en Yaremchuk, in een poging de wedstrijd weer naar zijn hand te zetten. "We waren niet meer fris en we verloren te veel duels, dus ik moest voor nieuw elan zorgen. Het team ging er beter van spelen: we bleven langer in balbezit en hoefden niet meer zo ver terug."

Nu kunnen As Águias – na de uitwedstrijd tegen Gil Vicente van zaterdag – toeleven naar de return in Eindhoven van dinsdag 24 augustus. Benfica heeft vertrouwen getankt door zijn eerste vijf officiële wedstrijden van dit seizoen te winnen. "Tegen een erg sterke tegenstander, al hebben zij op hun beurt verloren van een heel goede ploeg. We hebben er vertrouwen in dat we de Champions League kunnen bereiken", aldus Jesus. "In deze fase van de competitie telt thuisvoordeel niet. We hebben alles in huis om ook in Nederland te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws