NAC wint jarenlange strijd: Vloet-transfer uit 2018 levert alsnog drie ton op

NAC wint jarenlange strijd: Vloet-transfer uit 2018 levert alsnog drie ton op

19-08-2021 18:21
20

NAC Breda gaat eindelijk de transfersom incasseren die het Zwitserse FC Chiasso in 2018 betaalde voor Rai Vloet. De club is donderdag in het gelijk gesteld door het internationaal sporttribunaal CAS.

Vloet maakte drie jaar geleden voor drie ton de overstap naar Chiasso, maar NAC ontving de transfersom nooit. De Bredase club stapte naar de FIFA, kreeg gelijk, maar de Zwitserse club ging vervolgens in beroep bij het CAS. Donderdag werd NAC ook door het internationaal sporttribunaal in het gelijk gesteld.

Wedden

Meer odds

'Hiermee is er nu duidelijkheid voor NAC en zal de club FC Chiasso vragen om voor betaling zorg te dragen van de transfersom, plus bijbehorende kosten', aldus NAC. Eerder bleek dat de eerstedivisionist het vertrek van Vloet heeft goedgekeurd zonder bankgarantie. Overigens gaat één van de drie ton naar PSV, op basis van een eerder afgesproken doorverkooppercentage.

Vloet heeft overigens nooit een minuut voor FC Chiasso gespeeld: de Zwitsers sluisden hem in 2018 direct door naar het Italiaanse Frosinone. Daar was hij na een half jaar alweer vertrokken. Na een korte periode bij het Belgische Sint-Truiden streek hij neer bij Excelsior en later Heracles. In Almelo behoort Vloet nu tot de uitblinkers.