Slot zet spelers subtiel op scherp: 'Daar zijn we in Nederland erg goed in'

Slot zet spelers subtiel op scherp: 'Daar zijn we in Nederland erg goed in'

19-08-2021 19:48 Laatste update: 19:59
22

Arne Slot verwacht een zware dobber in de eerste wedstrijd tegen IF Elfsborg. In de laatste kwalificatieronde voor de Conference League komt de ploeg uit Zweden op bezoek in De Kuip. De oefenmeester durft nog niet veel te zeggen over de tegenstander.

Slot wil dat zijn spelers scherp zijn en laat dat voor de camera van ESPN al snel blijken. "We zijn er in Nederland erg goed in om een tegenstander te onderschatten. Malmö heeft gisteren (woensdag, red.) nog een goede stap gezet richting de Champions League, en deze ploeg staat één punt onder Malmö. Dat geeft wel iets aan."

Hoe de verhoudingen liggen op het veld donderdagavond, durft Slot nog niet te zeggen. "Dat is lastig. Na de wedstrijd kunnen we er wat meer van zeggen. Ook in de Eredivisie winnen wij onze wedstrijden niet zomaar. Als het om twee wedstrijden gaat, uit en thuis, kunnen er veel zaken van invloed zijn op het resultaat."

De Zweedse competitie is inmiddels al halverwege. Of dat een voor- of nadeel is voor Feyenoord, weet Slot niet. "Wij zijn hartstikke fit op dit moment, en zij ook. Ik zie er niet veel voor- of nadelen in", vervolgt de trainer, die weer kan beschikken over Alireza Jahanbakhsh. Of die de negentig minuten vol kan maken, blijft echter onzeker. 

"Daar hebben we het van tevoren nog niet over gehad. Volgens mij heeft Ali nog niet één keer negentig minuten gespeeld, ook niet voor hij vorige week geblesseerd raakte. Dat wisten we toen we hem haalden. We haalden hem laat, want we moesten wachten op Steven zijn vertrek. We zullen zien hoe lang hij vanavond kan spelen", sluit Slot af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s