Feyenoord en Sinisterra belonen Legioen met Europese galashow in De Kuip

Feyenoord en Sinisterra belonen Legioen met Europese galashow in De Kuip

Feyenoord staat in het hoofdtoernooi van de Conference League, zoveel is na donderdagavond wel duidelijk. De swingende ploeg van Arne Slot zorgde er in De Kuip voor dat de return tegen IF Elfsborg een formaliteit is: 5-0. Enige smet op de avond was de rode kaart voor Justin Bijlow.

De laatste weken staat er geen maat op Feyenoord: na ruime zeges op FC Luzern (twee keer 3-0) en Willem II (4-0), werd donderdagavond ook het kansloze Elfsborg aan de zegekar gebonden. De manier waarop was indrukwekkend. Aangespoord door het Legioen, kwam Feyenoord na 24 minuten op voorsprong door een rake kopbal van Luis Sinisterra.

Het was het startschot voor een feestelijke avond in De Kuip. Elfsborg had geen schijn van kans, kreeg alle hoeken van het veld te zien en keek na 37 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Eerst joeg Alireza Jahanbakhsh een ingestudeerde vrije trap tegen de touwen, waarna Sinisterra voor zijn tweede goal van de avond tekende.

Voor zijn goal maakte Jahanbakhsh al indruk met een bijzonder sympathieke actie: Elfsborg-speler Simon Strand trok uit frustratie een camera omver, kreeg een standje van de Feyenoorder, die vervolgens de cameravrouw van ESPN hielp bij het herstellen van haar spullen.

Na de thee ging Feyenoord vrolijk verder met scoren: Sinisterra maakte in de 48ste minuut zijn hattrick compleet. Na een grote kans voor Guus Til en een schot op de keeper van de aanvallende middenvelder, tekende Bryan Linssen ook nog voor de 5-0. Tot overmaat van ramp moest Elfsborg met tien man verder door een smerige overtreding van Frederik Holst (ex-Sparta) op uitblinker Sinisterra.

De monsterzege van Feyenoord kreeg tien minuten nog wel een smetje: Bijlow kwam te ver uit zijn doel en liep de spits van Elfsborg omver. De overtreding was niet zwaar, maar de Engelse arbitrage vond het genoeg voor een rode kaart. Volgende week in de return donderdag kan Feyenoord hoe dan ook freewheelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s