De Graafschap verslaat NAC Breda, eerste zege voor Jong Ajax

20-08-2021 22:03
93

De Graafschap begon het seizoen nog slecht tegen Roda JC, maar lijkt het inmiddels op de rit te hebben. Na de zege op MVV volgde ook een overwinning in de topper tegen NAC Breda. Ook Jong Ajax heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen.

De Graafschap - NAC 2-0
De Graafschap - NAC was ook een wedstrijd tussen Ralf Seuntjens en zijn oude ploeggenoten. De verhoudingen stonden dus op scherp. Niet alleen omdat Seuntjens met een hoop rumoer vertrok bij De Graafschap, ook omdat hij in de voorbeschouwing aangaf niet van plan was om zich bij een doelpunt stil te houden.

Het viel op De Vijverberg echter de verkeerde kant op voor Seuntjens en co.. De Graafschap opende sterk en kreeg meerdere kansen op een goal. NAC werd in leven gehouden door doelman Nick Olij. Kansloos was NAC zeker niet, maar de goal van De Graafschap was niet tegen te houden. Die viel kort voor de rust en werd gemaakt door Joey Konings, die na een counter van dichtbij binnen schoot.

Tot en met de slotfase waren de grootste mogelijkheden op de gelijkmaker voor NAC. De Graafschap ontsnapte toen Boris van Schuppen de lat raakte, waarop trainer Edwin de Graaf nog maar eens aanvallend wisselde. In de blessuretijd besliste De Graafschap de wedstrijd.

FC Den Bosch - Jong Ajax 2-3
Jong Ajax is dramatisch begonnen en leek ook in Den Bosch kopje onder te gaan toen Roy Kuijpers nog binnen het minuut scoorde. Via Max de Waal herstelde Jong Ajax zich echter al snel. Na rust kwam Jong Ajax op voorsprong via diezelfde De Waal, die door provocerend juichen getrakteerd werd op een bierdouche van de Den Bosch-aanhang.

Kansen op de gelijkmaker kreeg Den Bosch wel, maar het leek gespeeld toen invaller Naci Ünüvar een minuut na zijn invalbeurt de 1-3 maakte voor Jong Ajax, waardoor de ploeg van John Heitinga eindelijk van de nul af is.

Telstar - Roda JC 3-4
Telstar en Roda JC hebben vrijdagavond in Velsen-Zuid een ware galashow weggegeven. Beide ploegen dachten een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in de slotfase scoorde Roda nog maar eens: 3-4.

Via Niek Vossebelt scoorde Roda na 22 minuten, maar Telstar kwam al snel langszij door Cas Dijkstra, waarna Rashaan Fernandes op aangeven van Dijkstra de voorsprong op het scorebord schoot. En Telstar zat helemaal stevig in het zadel toen Glynor Plet nog voor rust 3-1 maakte.

In een tijdsbestek van drie minuten wist Roda de achterstand om te buigen. Eerst scoorde Stefano Marzo, daarna aanwinst Xian Emmers. Ook in de vijfde minuut van de blessuretijd hielden de bezoekers geen rekening meer met een winnaar, maar Fabian Serrarens maakte met nog drie seconden op de klok de winnende treffer.

Excelsior - FC Volendam 1-1
FC Volendam wacht na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege in de Keuken Kampioen Divisie. Uit bij Excelsior werd het 1-1. Volendam speelde wederom zonder Micky van de Ven. Volgens Volendam omdat hij klachten heeft, in werkelijkheid is hij in afwachting van een transfer en is het risico op een blessure te groot.

Na wat kansjes over en weer opende Thijs Dallinga na een kleine veertig minuten spelen de score. Volendam had Robert Mühren nodig om iets te forceren en opnieuw bewees de spits zijn waarde. Vlak voor rust poeierde hij de gelijkmaker binnen voor Volendam.

Bij vlagen lag het in de tweede helft dicht bij elkaar, maar een winnaar kwam er niet meer.