Halfuur vertraging in Den Haag, Emmen wint 'Eredivisie-reünie' van ADO

20-08-2021 22:25 Laatste update: 22:28
55

FC Emmen heeft een zwaarbevochten 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij ADO Den Haag. De wedstrijd begon een halfuur later, aangezien de lichtmasten in het Cars Jeans Stadion niet meewerkten. Jeredy Hilterman was de grote man aan Emmen-zijde met twee treffers.

Nadat de problemen met de verlichting verholpen waren werd er om 20.30 uur alsnog afgetrapt in Den Haag. De thuisploeg was niet bij de les en keek al na tien minuten spelen tegen een achterstand aan. Hilterman liet een eerste kansje nog onbenut, maar de tweede mogelijkheid ging er wél in. De Emmen-spits kopte een corner van Peter van Ooijen tegen de touwen voor de 0-1.

ADO leek na de openingstreffer wakker te worden en kwam via aanvoerder Boy Kemper dichtbj de gelijkmaker, maar de verdediger gleed de bal naast. Na deze kans golfde het spel op en neer, maar doelpunten zagen we in de eerste helft niet meer.

ADO kwam na de theepauze beter uit de startblokken dan de tegenstander uit Drenthe en wist al na twee minuten in het tweede bedrijf de 1-1 te maken. Vicente Besuijen kopte een goede voorzet van Amar Catic achter Michael Brouwer. ADO probeerde vervolgens met opportunistisch voetbal een tweede treffer te forceren, maar Emmen hield stand.

Het spel golde net als in de eerste helft vervolgens op en neer. Emmen bleek uiteindelijk de gelukkigste en weer was het Hilterman die de treffer maakte voor de uitploeg. Een prachtige voorzet van Rui Mendes werd door de Emmen-spits via de grond in het ADO-doel gekopt.

In de slotminuten was het overleven voor Emmen. Er kwamen zes minuten blessuretijd bij, maar de ploeg van trainer Dick Lukkien hield stand. Het is de eerste overwinning voor Emmen dit seizoen. De eerdere wedstrijden tegen SC Telstar (1-1) en FC Eindhoven (0-1 verlies) leverde geen drie punten op.