Zorgeloze middag voor Liverpool, belangrijke rol voor Van Dijk

Zorgeloze middag voor Liverpool, belangrijke rol voor Van Dijk

Gepubliceerd: zaterdag 21 augustus 2021 om 15:22za 21-08-2021 om 15:22

Liverpool heeft ook de tweede wedstrijd in de Premier League gewonnen. Thuis werden een bescheiden 2-0 overwinning op Burnley geboekt. Virgil van Dijk was belangrijk bij de tweede goal van Liverpool.

Liverpool begon het nieuwe Premier League-seizoen perfect met een klinkende 0-3 overwinning bij het gepromoveerde Norwich City van Tim Krul. De ploeg van Jürgen Klopp is tegen Burnley op die voet verder gegaan en dus was er wederom een basisplek voor Van Dijk.

De eerste kans op Anfield was nog voor Burnley, maar Liverpool maakte via Diogo Jota niet veel later de openingstreffer. Dat deed hij na een zuivere pass van voormalig Willem ll-speler Konstantinos Tsimikas. Het afronden bleek een koud kunstje. Liverpool leek al snel uit te lopen, maar de 2-0 van Mohamed Salah werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Datzelfde overkwam Burnley, maar dan na rust. Tot zijn ongeloof zag Ashley Barnes een treffer worden afgekeurd, wederom vanwege buitenspel. Hoewel Liverpool de betere partij was, kon Klopp geen moment rustig achterover leunen. Maar toen Sadio Mané twintig minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde, leek de strijd gestreden. De Senegalees schoot hard raak nadat Van Dijk een crossbal op Trent-Alexander Arnold gaf. Niet veel later rondde Mané af.

Een grotere score bleef in de slotfase uit. Burnley leek zich na de 2-0 van Mané neer te leggen bij een nederlaag. Liverpool speelt volgende week zaterdag thuis de topper tegen Chelsea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws