VVV-held Sorga bezorgt Verbeek en Almere tweede nederlaag van het seizoen

21-08-2021 18:20
49

Gertjan Verbeek heeft met Almere City de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In De Koel was VVV-Venlo te sterk: een heerlijke wedstrijd eindigde in 2-1.

Verbeek zag zijn ploeg vliegend van start gegaan in De Koel. Almere kwam al in minuut drie op voorsprong door een rake kopbal van Lance Duijvenstijn. VVV was even van de leg, maar voerde de druk snel weer op. Bij de Limburgers ging de meeste aandacht uit naar de nieuwe spits Erik Sorga, die zijn stempel nog niet kon drukken.

Almere stopte met voetballen na de goal en kreeg daar in de blessuretijd van de eerste helft de rekening voor gepresenteerd. De volledig vrijstaande Sorga tikte met een hakje de gelijkmaker binnen: 1-1. De Estse spits, die Giorgos Giakoumakis moet doen vergeten, herhaalde dat kunstje kort na rust opnieuw.

Daarna volgde een fase waarin VVV het even kwijt was, al was de grootste kans op een doelpunt wel weer voor de Limburgers. Sorga had zich in de slotfase onsterfelijk kunnen maken door ook voor een derde keer te scoren, maar dat was hem niet gegund. Een slotoffensief leverde Almere niets meer op.