Van Amsterdam naar Twente: 'Kon geluid niet plaatsen, waren de duiven op het dak'

Van Amsterdam naar Twente: 'Kon geluid niet plaatsen, waren de duiven op het dak'

Ramiz Zerrouki streek een tijd terug neer in het Twentse Haaksbergen. Hij verruilde Amsterdam voor het rustige oosten van het land, om aan de slag te gaan bij FC Twente. De Algerijns international voelt zich goed in Enschede.

Zerrouki speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar hij trok die deur in 2017 achter zich dicht. Hij vertrok naar FC Twente en werd bij een gastgezin in Haaksbergen geplaatst. "De eerste keer dat ik daar 's ochtends wakker werd, hoorde ik een geluid dat ik niet kon plaatsen: dat bleken de duiven op het dak te zijn", lacht Zerrouki in gesprek met Het Parool.

De Algerijns international floreert onder trainer Ron Jans en heeft niets dan goede woorden over voor de Twente-trainer. Onder Gonzalo García zat hij in een uitzichtloze situatie, Jans nam hem bij de hand. "Jans was open en eerlijk. Hij heeft met alle spelers een gesprek gehad. Iedereen zou op nul beginnen en een kans krijgen. Het bleef niet bij woorden."

"Sommige trainers vergeten het menselijke aspect weleens. Dat doet deze trainer absoluut niet. Hij weet de spelers op de juiste manier te raken. Mij ook, daarom ben ik hier op mijn plek", zo sluit Zerrouki af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s