Higler komt met verklaring na veelbesproken Álvarez-moment bij Twente - Ajax

Higler komt met verklaring na veelbesproken Álvarez-moment bij Twente - Ajax

Gepubliceerd: zondag 22 augustus 2021 om 16:16zo 22-08-2021 om 16:16

Edson Álvarez heeft terecht geen rode kaart gekregen tegen FC Twente, oordeelt scheidsrechter Dennis Higler. Michal Sadílek deelde eerst een tackle uit richting de Ajax-speler, die vervolgens een tik uit leek te delen. Maar volgens Higler niet ernstig genoeg.

Het was een van de meest besproken momenten van FC Twente - Ajax: de invliegende Sadílek die een tik kreeg van Álvarez. "In eerste instantie heb ik het niet gezien. Je ziet op de beelden dat ik na de tackle ik de counter volg", zegt Higler tegen ESPN.

"De VAR checkt het, want er ligt een speler op de grond. Als er een mogelijke rode kaart is, word ik geroepen. Voor mij is het meer een duw met een beetje arm of hand, maar niet met voldoende kracht. Voor mij is het absoluut geen rode kaart. Bij een slag moet kracht en snelheid bij zitten dan wat we gezien hebben."

"Soms heb je van die halve tikjes, een beetje irritant gedrag. Maar er zit een verschil tussen een tikkie uitdelen of echt met je noppen op iemand gaan staan. Het risico beveel ik ze echter niet aan", zegt Higler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Higler?

Ja
32%
Nee
68%
(2436 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws