Slot minder optimistisch dan Senesi: 'Zo snel, dat is vaak niet zo'n lekker teken'

Slot minder optimistisch dan Senesi: 'Zo snel, dat is vaak niet zo'n lekker teken'

22-08-2021 19:42
55

Het uitvallen van Marcos Senesi tegen Go Ahead Eagles was het grootste punt van zorg voor Feyenoord, dat zich na twee speelrondes aan kop van de Eredivisie heeft genesteld. Trainer Arne Slot kon na afloop nog geen diagnose over de Argentijn stellen.

Feyenoord speelde zondag met dezelfde elf als in het Conference League-duel met IF Elfsborg, maar Slot moest al binnen tien minuten noodgedwongen wisselen, nadat Senesi naar zijn enkel greep. "Hij zei zelf net dat het wel meeviel, dat het niet zo ernstig was, maar dat zeggen de spelers altijd na een wedstrijd", aldus Slot in gesprek met ESPN. "Dat zullen we morgen (maandag, red.) moeten zien, hoe hij uit de wedstrijd van vandaag komt. Zo snel eruit, dat is vaak niet zo'n lekker teken."

Feyenoord kan het zich in principe permitteren om geen risico te nemen met Senesi, in de wetenschap dat het donderdag een 5-0 voorsprong tegen Elfsborg verdedigt. Toch baalt Slot van het uitvallen van de centrale verdediger, zo liet hij weten. "Elke speler die geblesseerd raakt, kun je niet gebruiken. Laat staan een belangrijke speler als Marcos, die vorig jaar alle wedstrijden gespeeld heeft. Dus daar hadden we een klein beetje weer voor getekend, dat hij dat nu weer zou doen..."