Schmidt heeft goed Madueke-nieuws voor PSV, verrassende rentree Vertonghen

Schmidt heeft goed Madueke-nieuws voor PSV, verrassende rentree Vertonghen

23-08-2021 16:28
115

PSV maakte zich nog even zorgen om Noni Madueke, maar kan opgelucht ademhalen. De Engelsman kwam niet ongeschonden uit het thuisduel met SC Cambuur van zaterdagavond, maar is inzetbaar voor de cruciale wedstrijd tegen Benfica.

Dat heeft trainer Roger Schmidt circa 29 uur voor de wedstrijd bekendgemaakt. PSV moet – na zijn 2-1 nederlaag in het heenduel – per se winnen van de bezoekers uit Portugal en kan de aanvallende impulsen van Madueke dus prima gebruiken. "We proberen de ploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor bepaalde momenten. Onze mindset is dat we zo veel mogelijk willen scoren en kansen willen creëren. En natuurlijk willen we heel graag winnen", wordt Schmidt geciteerd door De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

PSV heeft maandag met 23 spelers getraind. Benfica heeft tegelijkertijd ook zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt. De maandag vastgelegde Nemanja Radonjic is nog niet van de partij, Jan Vertonghen is wél één van de 24 beschikbare spelers. De Belgische routinier moest het heenduel in het Estádio Da Luz nog missen vanwege een blessure, maar zou dinsdag eerder dan aanvankelijk verwacht zijn rentree kunnen maken.

PSV en Benfica trappen dan om 21.00 uur af in het Philips Stadion. De winnaar van het Nederlands-Portugese tweeluik haalt de Champions League-poulefase, de verliezer moet het doen met Europa League-voetbal.