'Aantal vrienden vult nog vakken bij Albert Heijn. Niet dat daar wat mis mee is'

'Aantal vrienden vult nog vakken bij Albert Heijn. Niet dat daar wat mis mee is'

Gepubliceerd: maandag 23 augustus 2021 om 23:52ma 23-08-2021 om 23:52

Emmanuel van de Blaak is met zijn zestien jaar en zes maanden een van de meest opvallende namen in het elftal van Jong PSV. De centrale verdediger speelde tegen FC Eindhoven negentig minuten mee.

Van de Blaak maakte vorige week tegen FC Den Bosch zijn debuut in het betaalde voetbal en kreeg tegen Eindhoven opnieuw de kans. Hij maakte de negentig minuten vol. "Natuurlijk is het een droom dat ik hier nu al mag staan", wordt de centrale verdediger na de wedstrijd geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Een aantal vrienden van mij zat op de tribune vanavond en vult nog vakken bij de Albert Heijn. Niet dat daar iets mis mee is hoor, zeker niet."

"Dat ik hier aan mijn ontwikkeling als voetballer mag werken en al op dit niveau kan spelen, daar ben ik ontzettend blij mee. Winnen na zo'n wedstrijd geeft een heerlijk gevoel. Ja, duizend keer beter dan vorige week", doelt Van de Blaak op de 0-1 nederlaag van vorige week tegen Den Bosch.

Van de Blaak speelt zijn wedstrijden officieel nog voor PSV O18 en dat blijft de komende tijd ook zo. "Denk je even in, hij begint aan 5-Havo volgende week", zo geeft trainer Ruud van Nistelrooy na de wedstrijd kort aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws