Van der Leegte tóch weer terug in profwereld: Dan merk je toch: ik heb geen doel

Van der Leegte tóch weer terug in profwereld: "Dan merk je toch: ik heb geen doel"

Gepubliceerd: dinsdag 24 augustus 2021 om 07:42di 24-08-2021 om 07:42

Tommie van der Leegte dacht na zijn afscheid als profvoetballer dat hij de profwereld definitief zou verlaten. Maandagavond stond de 44-jarige Brabander echter weer op De Herdgang, tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong PSV-FC Eindhoven: de oud-middenvelder was na zijn voetbalpensioen enige tijd op zoek naar zichzelf en is sinds kort teammanager van FC Eindhoven.

"Het voelt een beetje alsof het zo moest zijn", vatte de bij PSV opgeleide Van der Leegte maandagavond samen, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Nadat hij in 2010 niet meer verder ging bij NAC, ging hij op zoek naar een carrière buiten de voetbalwereld: zo was Van der Leegte enige tijd werkzaam voor familiebedrijf VDL. "Maar dan merk je toch: ik heb geen doel. Dan denk je dat je een zakenman bent, maar eigenlijk ben je dat ook niet."

Van der Leegte werd op een gegeven moment opgeschrikt door een hersenbloeding, maar kwam met de schrik vrij. Na zijn herstel wilde hij koste wat kost weer aan de slag: de oud-prof ging opnieuw aan de slag voor VDL, ditmaal als heftruckchauffeur. "Ik had goede zin, leuke collega's, de structuur die ik zocht. Het bracht me op het juiste spoor. En uiteindelijk merkte ik dat het voetbalwereldje wel echt mijn wereldje is."

Nu is hij dus bij FC Eindhoven in dienst. Van der Leegte hoopt de huidige generatie profs te behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt. In zijn tijd bij FC Twente – vlak na de eeuwwisseling – leidde hij een losbandig leven. "Ik was niet de ideale prof, deed alles wat God verboden heeft. Op die momenten had ik niet door dat ik mijn eigen ruiten ingooide." Later herpakte hij zich en bouwde hij alsnog aan een respectabele carrière: in 2007 werd hij zelfs teruggehaald door PSV. "Als je hard werkt, kom je overal uit. Ik ga bij Eindhoven niet de wijsneus uithangen, maar hoop dat de spelers het gevoel hebben dat ze tegen mij alles kunnen zeggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws