'Man City moet aan drie voorwaarden voldoen voor sensatietransfer Ronaldo'

'Man City moet aan drie voorwaarden voldoen voor sensatietransfer Ronaldo'

25-08-2021 11:10 Laatste update: 11:42
31

Een sensationele overstap van Cristiano Ronaldo naar Manchester City wordt geen simpele optelsom. Italiaanse media benadrukken dat er nog zeker drie struikelblokken uit de weg moeten worden geruimd om een vertrek bij Juventus mogelijk te maken.

Het gezaghebbende L'Équipe pakte dinsdagavond uit met het nieuws dat Ronaldo zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar Engeland: niet grote liefde Manchester United, maar Manchester City moet de nieuwe club van de 36-jarige Portugees worden.

Wedden

Meer odds

Het nieuws domineert inmiddels ook de headlines in Italië. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Ronaldo, is op dit moment in gesprek met City, maar een deal met de regerend kampioen van Engeland ligt gecompliceerd. Volgens Sky Sport Italia zijn er nog zeker drie beren op de weg om de Ronaldo-transfer te verwezenlijken.

Juventus eist op de eerste plaats 25 tot 30 miljoen euro voor Ronaldo, terwijl Manchester City aast op een transfervrije deal. Daarnaast wil Juventus het liefst Gabriel Jesus - en dus niet Aymeric Laporte - betrekken in de deal. Ook daar kijkt City anders naar: de Braziliaanse aanvaller mag niet weg.

Het derde probleem: de tijd. Manchester City, Juventus en Ronaldo hebben tot aanstaande dinsdag 23.59 uur om de ingewikkelde operatie af te ronden. Het is zeer de vraag of dat haalbaar is. Juventus blijft er overigens bij dat Ronaldo niet weg wil.