Ook AZ zendt Europa League-duel via eigen kanalen uit: 'We begrijpen Celtic nu'

Ook AZ zendt Europa League-duel via eigen kanalen uit: 'We begrijpen Celtic nu'

25-08-2021 14:12 Laatste update: 15:03
238

Ook het returnduel tussen AZ en Celtic wordt niet op een Nederlandse televisiezender uitgezonden. De Alkmaarders streamen de Europa League-wedstrijd van donderdag zelf via hun clubkanalen.

Dat hebben de Alkmaarders woensdag bekendgemaakt. De wedstrijd in Glasgow was, ondanks een 'maximale inspanning' van ESPN, alleen tegen betaling te zien via een livestream die Celtic ter beschikking stelde. Ook de terugwedstrijd is in Nederland niet op tv te zien: AZ is als thuisspelende club rechtenhouder, maar heeft geen akkoord met een geïnteresseerde partij kunnen sluiten

"Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen, begrijpen we nu ook beter waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten. Vanuit het buitenland is er meer dan voldoende serieuze interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders", aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn.

AZ begint donderdag om 20.15 uur aan zijn tweede wedstrijd tegen Celtic, met een 2-0 achterstand. Twintig minuten van tevoren begint de uitzending op Facebook. De Alkmaarders werken samen met een niet nader genoemd 'gerenommeerd en ervaren productiebedrijf' en beloven een stream van 'internationale kwaliteitsnormen'.