Trauner wil niet op de zaken vooruit lopen: 'Komen nog veel lastige wedstrijden'

Trauner wil niet op de zaken vooruit lopen: 'Komen nog veel lastige wedstrijden'

25-08-2021 20:15 Laatste update: 26-08-2021 10:02
52

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner is van mening dat Feyenoord zich nog niet geplaatst heeft voor de groepsfase van de Conference League. De Oostenrijkse stopper waakt voor onderschatting en wil donderdagavond opnieuw volle bak gaan tegen het Zweedse IF Elfsborg.

Feyenoord verschafte zich afgelopen donderdag een riante uitgangspositie voor de return in eigen stadion, door in Zweden met 0-5 te winnen. Toch wil Trauner de verwachtingen temperen. "Ik denk nog niet dat het gespeeld is", begint de stopper op de persconferentie. "Natuurlijk hebben we een goed resultaat gehaald in de vorige wedstrijd, maar dit is een ploeg die in staat is om in de beginfase twee keer te scoren. Dus we zullen voorzichtig moeten zijn en zullen agressief moeten spelen."

Het aantrekken van Trauner lijkt vooralsnog een schot in de roos voor Feyenoord. Sinds de Oostenrijker in het elftal van Arne Slot acteert, heeft de club geen tegendoelpunt meer hoeven incasseren. "Natuurlijk hoor ik dat iedereen positief over mij is", reageert Trauner op zijn eerste periode in Nederland. "Ik ben blij dat het vanaf het begin tot nu toe zo goed werkt. Ik weet ook dat er nog een boel lastige wedstrijden gaan komen. Laten we hopen dat we als team op dezelfde weg door kunnen gaan dit seizoen."