KNVB op bezoek in Qatar: 'Uitdaging is dat alle nieuwe wetten nagekomen worden'

KNVB op bezoek in Qatar: 'Uitdaging is dat alle nieuwe wetten nagekomen worden'

Gepubliceerd: woensdag 25 augustus 2021 om 20:55wo 25-08-2021 om 20:55

KNVB-topman Gijs de Jong bezoekt deze week Qatar, het gastland voor het WK 2022. De Jong gaat in Qatar in gesprek met verschillende organisaties en personen die invloed hebben op de positie van de gastarbeiders in het land.

De KNVB heeft na overleg met mensenrechtenorganisaties besloten om het WK in Qatar te kiezen om de situatie van de gastarbeiders in het betreffende land te verbeteren. Daarom bezoekt topman De Jong deze week het gastland van het WK 2022. "Uiteraard moeten we ons nog kwalificeren voor het WK, maar het veranderen van een systeem dat al decennialang in die regio bestaat heeft tijd nodig", laat de topman weten op de site van de voetbalbond.

De Jong vindt zijn bezoek in Qatar tot op heden zeer verhelderend. "Het is hier duidelijk geworden dat Qatar de afgelopen drie jaar vooruitgang heeft geboekt. Dat heeft alles te maken met het WK dat daar plaatsvindt. De uitdaging is dat alle nieuwe wetten overal ook worden nagekomen, dus er is en blijft veel werk te doen."

"De KNVB heeft destijds niet op Qatar gestemd om het WK te hosten, maar we zijn elf jaar verder en over ruim een jaar vindt daar de aftrap plaats", gaat De Jong verder. "We willen graag meedoen want we zijn een voetbalbond en een WK is sportief gezien het allerhoogste podium. Vanwege de signalen over de arbeidsmigranten in Qatar willen we dit dan wel op een maatschappelijk bewuste manier doen die bijdraagt aan een duurzame verandering in het gastland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Poll

Nederland gaat zich plaatsen voor het WK

Ja!
61%
Dat denk ik niet...
39%
(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws