Volendam en Van de Ven lijnrecht tegenover elkaar: 'Mijn zoon eet en slaapt niet'

Volendam en Van de Ven lijnrecht tegenover elkaar: 'Mijn zoon eet en slaapt niet'

26-08-2021 06:49
219

Het huwelijk tussen Micky van de Ven en FC Volendam dreigt lelijk te eindigen. Club en speler staan lijnrecht tegenover elkaar, meldt De Telegraaf. Van de Ven vindt dat Volendam hem de kans ontneemt om een toptransfer naar VfL Wolfsburg te maken.

Dat Van de Ven een stap wil maken, is geen geheim meer. Olympique Marseille meldde zich onlangs bij Volendam, maar zag een (laag) bod geweigerd worden door Volendam. Ondertussen heeft ook Wolfsburg zich weer in de strijd gemengd. Die club was een paar maanden geleden ook al serieus en is dat nu opnieuw. Volgens De Telegraaf heeft Volendam een bod van twee miljoen geweigerd en dat is tegen het zere been van Van der Ven.

Woensdag diende in Zeist een arbitragezaak, aangespannen door het kamp-Van de Ven. Daar probeerde de jonge verdediger een ontbinding van zijn contract, dat nog loopt tot 2023, af te dwingen. Ook zaakwaarnemer Mino Raiola was daar aanwezig. Wolfsburg bood naar verluidt twee miljoen euro, maar in de wandelgangen klinkt dat Volendam inzet op het dubbele.

Het kamp-Van de Ven beroept zich op positieverbetering. Advocaat Quant van Volendam wijst kritisch naar de rol van Raiola en hoopt dat het contract gerespecteerd wordt. "Als club A een speler van club B wil hebben, is het gebruikelijk dat club A zich bij club B meldt en onderhandelt over een transfersom. Zij komen eruit of niet. Pas als er een akkoord óf toestemming van de verkopende partij is, komt een zaakwaarnemer in beeld om met de kopende club over de persoonlijke voorwaarden van de speler te onderhandelen", citeert De Telegraaf hem.

Ook vader Marcel van der Ven kwam aan het woord. "Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind (trainer, technisch directeur en hoofd methodologie, red.) hebben een financieel belang bij een verkoop. Zij waren goden voor Micky, maar het vertrouwen is totaal weggevaagd. Mijn zoon slaapt niet en eet niet. Daar maak ik me zorgen over."

Beide partijen hebben tot 17.00 uur om een oplossing te vinden. Anders wordt er vonnis geschreven, aldus De Telegraaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie